Raul Kastro pozvao Vučića da poseti Kubu

0
1013

Premijer Vučić je rekao da se Srbija divi i visoko ceni slobodarski duh kubanskog naroda, koji je očuvao suverenitet Kube, kao što i Srbija ljubomorno čuva svoj integritet i nezavisnost

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Nacionalne skupštine narodne vlasti Republike Kube Huanom Estebanom Lasom Ernandesom, koji je premijeru preneo poziv predsednika Državnog saveta i Saveta ministara Kube Raula Kastra da zvanično poseti Kubu.

Premijer Vučić je rekao da se Srbija divi i visoko ceni slobodarski duh kubanskog naroda, koji je očuvao suverenitet Kube, kao što i Srbija ljubomorno čuva svoj integritet i nezavisnost.

On je zahvalio Kubi na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, poput UNESKO prilikom pokušaja učlanjenja tzv. Kosova.

PODRŠKA: Svetska banka pohvalila REFORME SRPSKE VLADE!

Premijer Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za dalji razvoj bilateralnih odnosa i veću saradnju između srpske i kubanske privrede.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Srpski premijer je, s tim u vezi, podržao ideju da srpski privrednici učestvuju u projektima u razvojnoj zoni kubanske luke Marijel.

Predsednik kubanske Skupštine Ernandes podsetio je da odlični bilateralni politički odnosi potiču još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih, što je odličan temelj za iskorišćavanje mogućnosti razvoja ekonomske saradnje.

KASTRO ŽELI DA VLADA JOŠ NEKOLIKO MANDATA? U 85. godini oseća se kao mladić!

On je naglasio da Kuba prednjači u razvoju medicine i farmaceutske industrije i da u tome, kao i u oblasti poljoprivrede, leže veliki potencijali za saradnju sa Srbijom.

Dvojica zvaničnika pozdravili su uspešnu parlamentarnu saradnju dveju zemalja, koja je rezultirala potpisanim Protokolom o saradnji, prvim sporazumom te vrste koji je Skupšina Srbije potpisala sa nekom od zemalja Latinske Amerike, saopštno je iz Vlade Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

PODIJELI