Rebić: U napadu demonstranata povređeno više plicajaca

0
459
Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je u napadima nasilnih demonstranata u toku subote i nedjelje povrijeđeno više policajaca koji su pokušavali da “obezbijede stabilan javni red i mir za sve građane”.

“U prethodna dva dana nasilni demonstranati su beskrupulozno napadali policijske službenike čiji je posao da svim građanima obezbede sigurnost na ulici, na poslu i bilo gde drugde”, naveo je Rebić u saoopštenju za javnost.

On je rekao da demonstranti “nisu birali sredstva, kamenicama i flašama gađali su policijske službenike, a jedan deo demonstranata je fizički nasrnuo na policajce u pokušaju da probije kordon” i dodao da je među njima bilo “i predloga da se teretnim vozilom razbije policijski kordon, a od jednog demonstranta oduzet je i nož”.

“Očekujem od nadležnih sudova najstrožije kazne za ovakvo nasilničko ponašanje i nećemo dozvoliti nikome da sprovodi nasilje”, istakao je Rebić.

Podsjećamo, oko 18 časova protest je završen, a organizatori zahtijevaju da se uhapšeni oslobode i za to su dali rok do sutra u 15 časova.

PODIJELI