Rebić: Vjerujemo da je Monika živa i da ćemo je pronaći

0
313
Direktor policije Srbije Vladimir Rebić poručio je da vjeruje da će policija uspjeti da pronađe nestalu Moniku Karimanović /12/i da vjeruje da je djevojčica živa.

On je naglasio da su u potrazi za djevojčicom angažovani maksimalni ljudski resursi i da će pretraga biti nastavljena korištenjem termovizijskih kamera.

Rebić je ukazao da su na licu mjesta i načelnici kriminalističke policije u Nišu i Zaječaru i ukazao da su angažovani najbolji operativci iz kriminalističke policije.

“To nam je prioritet i sve radimo da pronađemo devojčicu i da je vratimo roditeljima”, naglasio je Rebić, prenosi RTS.

Što se tiče osumnjičenog za otimicu za kojim se traga, takozvanog “malčanskog berberina”, Rebić kaže da je poznato da je on u periodu od 2006. do 2018. godine bio na izdržavanju kazni zbog seksualnih delikata, te da je odmah po izlasku slao neprimjerene sadržaje i poruke koje su policiji djelovale kao moguće izvršenje krivičnog djela.

“Zbog činjenice da smo znali o kome se radi, čuo sam se sa republičkim javnim tužiocem Zagorkom Dolovac i zajedno sa nadležnim tužilaštvima i policijom uspeli smo da ga stavimo u pritvor. On je u pritvoru bio do marta ove godine, nakon toga je izašao i mi nismo imali više mehanizama niti mogućnosti da ga sprečimo u njegovom naumu”, rekao je Rebić.

Dvanaestogodišnja djevojčica Monika Karimanović iz Suvog Dola kod Niša nestala je u petak, 20. decembra, u jutarnjim časovima na putu ka školi u susjednom naselju Brzi Brod.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here