ROSU hapsi Srbe na sjeveru KiM, Vučić naredio borbenu gotovost

0
207
Kako Tanjug javlja, ROSU je na sjeveru Kosova uhapsila trojicu Srba pripadnika kosovske policije. Sa druge strane, pojedini beogradski mediji izvještavaju da je uhapšeno ukupno šest Srba.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za “RTS” da su jedinice ROSU, jutros oko šest sati, naoružane do zuba, upale na sjever KiM sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsjednik Aleksandar Vučić.

Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.

“TV Most” strane javlja da je uhapšen jedan pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti u naselju Bošnjačka Mahala, u zgradi zvanoj “Beograđanka”. Takođe, u Zubinom Potpoku uhapšen je pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti.

Marko Đurić ističe da je potpuno jasno da su “ekstremisti u Prištini pribegli najstrašnijim metodama uz saglasnost međunarodne zajednice i na veliku sramotu Kvinte”.

Direktor Kancelarije za KiM, kaže da se ovakav scenario dogodio iako je Beograd pozivao da se on spriječi. Ocjenjuje da to predstavlja igranje sa mirom na teritoriji južne srpske pokrajine.

Kako kaže, Priština ovakvim akcijama ne želi da Srbi više budu na Kosovu i Metohiji.

Veliki broj građana okupio se na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovic /Nezavisne novine/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here