Saopštenje o zdravstvenom stanju episkopa Joanikija

0
350
“Sa namjerom da blagovremeno informišemo vjerni narod i javnost, ističemo da su jutros, 4. novembra 2020. godine, izvršeni detaljni ljekarski pregledi, te da se sa sigurnošću može reći da je Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikije urednog zdravstvenog stanja”, navode iz Eparhije.

“Radiografija pluća ne pokazuje promjene, dok je nakon CT pregleda (skener) ustanovljeno da Vladika ima minimalan fokus zapaljenja na desnom plućnom krilu. Sprovedeno je PCR testiranje, čiji rezultat očekujemo i o čemu ćemo zasebno izvijestiti. Nakon sprovedenih dijagnostičkih procedura, pregledan je konzilijarno od strane ljekara Opšte bolnice Berane i ordinirana je odgovarajuća terapija. Episkop Joanikije je dobrog opšteg stanja i vitalnih parametara (tjelesna temperatura, saturacija i krvni pritisak su u fiziološkim granicama) i nije indikovan prijem na bolničko liječenje, već je upućen na kućno praćenje uz nadzor ljekara”.

O daljem zdravstvenom stanju Vladike javnost će biti blagovremeno obavještavana isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke .

PODIJELI