Šešelj protestovao protiv suđenja policajcima Specijalne brigade MUP-a Srpske

  0
  530
  Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da su policajci kojima se sudi za zločin u selu Kravica kod Srebrnice nevini, i da je u pitanju „incident“, a ne ratni zločin.

  Članovi SRS okupili su se pred Specijalnim sudom u Beogradu, kako bi protestovali protiv suđenja osmorici policajaca Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za zločin u selu Kravica kod Srebrnice 1995. godine. Šešelj rekao da se policajcima sudi za izmišljeni ratni zločin i da genocida nije bilo.

  “Ovde smo da se suprotstavimo “podmetačinama”, da se borimo za istinu i branimo nevine. Svih osam policajaca su nevini i to svjedočenja dokazuju“, kazao je Šešelj.

  Sešelj je naveo da je 20 policajaca ubilo 317 muslimanskih ratnih zarobljenika koji su se pobunili, kada je jedan od njih oteo pušku policajcu i ubio ga.

  On je dodao i da je bilo 317 zarobljenika, a ne 1.313 „kako izmišljaju“.

  Na novinarsko pitanje da li je protest pritisak na sud, Šešelj je kazao da je to „demonstriranje“ u korist pravde i protiv sudske vlasti koja održava procese, a zna se da je krivica „izmišljena“.

  Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. godine optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

  Po optužnici, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mjestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

  Danas

   

  PODIJELI