Šešelj: SAD i Velika Britanija spremaju veće zlo od 5. oktobra

0
328

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocijenio je da prisustvo američkog i britanskog ambasadora na glasačkim mjestima na proteklim beogradskim izborima predstavlja “zlu slutnju” za Srbiju i dramatično upozorenje da SAD i Velika Britanija spremaju veliko zlo i udar koji će biti veći od onog 5. oktobra 2000. godine.

Šešelj je objasnio da nije dovoljno kao protivtežu poslati posmatrače na američke i britanske izbore, kao što je rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, već bi Vlada Srbije trebalo odmah da donese odluku o davanju diplomatskog statusa kompletnom ruskom osoblju Srpsko-ruskog centra za humanitarne intervencije u Nišu.

On je naglasio da bi Vlada potom trebala da prihvati inicijativu SRS da se sličan centar formira i u Vojvodini, a kasnije i u središnjoj Srbiji, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke.

“Takođe, od velike je važnosti da se Srbija što pre priključi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti, jer Srbija ne sme sama da čeka sledeći veliki udar sa Zapada koji će biti gori i od onog udara 5. oktobra 2000. godine, jer će zapadne sile ovaj put uložiti mnogo više novca, a može doći i do oružanih provokacija i terorističkog delovanja”, istakao je Šešelj.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here