Šest osoba biće optuženo za ubistvo Olivera Ivanovića

0
372
Ne očekuje se da će potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić biti dio optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića, javlja večeras KTV, a prenosi Koha.

Iako je za Radoičićem raspisan međunarodni nalog za hapšenje, tužilaštvo je potvrdilo za KTV da trenutno neće biti optužen za ovaj slučaj.

Prema riječima tužioca koji vodi istragu, Sulj Hodže, optužnicom će biti obuhvaćeno šest osoba za koje se sumnja da su pomagale u ubistvu Ivanovića, prenosi Kosovo onlajn.

Hodža kaže da se vjeruje da su identifikovali jednu od dvije osobe, čije je slike policija dan ranije objavila i zatražila informacije od građana.

Međutim, njihova imena kasnije je javno spomenuo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da se radi o studentima u Mitrovici, koji nemaju nikakve veze sa ubistvom Ivanovića.

Prema Hodži, ove osobe su, navodno, pratile Ivanovića nekoliko minuta prije nego što je ubijen.

Oliver Ivanović ubijen je ispred stranačkih prostorija Građanske inicijative SDP u Sjevernoj Mitrovici sa šest metaka 16. januara 2018. godine.

Tri osobe su još u pritvoru zbog ovog ubistva, dok je kosovsko tužilaštvo u ovom periodu proširilo istrage i na mnoge druge, uključujući i kolege bivšeg lidera SDP.

PODIJELI