Širi se snimak iz kafića u kojem je bio ubica, na njemu i njegov brat

0
524

Juče poslijepodne, oko tri sata nakon ubistva, policija je došla u kafić “Borsalino” na splitskim Skalicama.

U tom trenutku u kafiću su bili osumnjičeni Filip Zavadlav te njegov brat.

Društvenim mrežama odmah je juče počeo da kruži snimka na kojem se vide policajci kako ulaze u kafić. Inače, policijska stanica nalazi se u neposrednoj blizini kafića.

Na snimku se ne vidi hapšenje. Vide se dva policajca koji ulaze u kafić i nešto govore. Djeluju smireno.

“Polako, ući će, boga ti. Di je priša?” kaže jedan policajac.

Na snimku se takođe vidi mladić u bijeloj kapi. Navodno se radi o bratu ubice.

Policija je danas u 11 sati održala pres-konferenciju na kojoj je otkrila detalje jučerašnjeg brutalnog smaknuća u Splitu. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban preminuli su na licu mjesta, dok je Torlak preminuo naveče u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Filip Zavadlav koji je inače mornar. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Policija je danas na pres-konferenciji kazala kako su ukupno privedene četiri osobe, uz osumnjičenog još tri osobe koje se ne dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela, ali imaju saznanja o tome šta se događalo.

Kazali su kako sve osobe koje se spominju u slučaju imaju na desetine prekršajnih i krivičnih prijava.

Počinilac je imao više krivičnih prijava

O krivičnim prijavama koje je imao počinilac na pres-konferenciji je rečeno jedino da nisu u vezi s drogom. Za šta je tačno bio krivično prijavljivan, nisu željeli da govore.

Prema neslužbenim informacijama koje Index.hr saznao, počinioca je policija ranije evidentirala kao počinioca krivičnih djela prijetnje, imovinskih krivičnih djela te nasilja u porodici, ali i kao žrtvu.

Kako je objavio Dnevnik Nove TV, cijela njegova porodica bila je pod prismotrom Centra za socijalnu skrb, a on je bio osuđen na 30 dana zatvora, ali kazna mu je preinačena u uslovnu od šest mjeseci jer je pretukao brata. U periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav počinio više krivičnih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

Novinare je zanimalo i kako je moguće da su sve te osobe s toliko krivičnih prijava bile na slobodi. Iz policije kažu da su preduzimali sve mjere koje zakonski mogu preduzimati te da su ih u više navrata pretraživali i lično i njihove domove.

Snimak možete pogledati OVDJE

PODIJELI