Skandal na EP: Karabatić igrao pozitivan

0
308

Nastavljaju se skandalozna dešavanja na Evropskom prvenstvu u rukometu u Mađarskoj.

Iako iz dana u dan raste broj igrača pozitivnih na virus korona, zbog čega su brojne reprezentacije oslabljene od početka turnira, pravila nisu ista za sve.

Po pravilu, igrač koji dobije pozitivan test ne može da igra u sljedećoj utakmici, ali to ne važi za olimpijskog šampiona.

Kako prenosi makedonski portal “24rakomet”, zvijezda selekcije Francuske Nikola Karabatić dobio je pozitivan nalaz nakon meča protiv Holandije u prvom kolu druge runde.

Međutim, ne samo da se Karabatić nije izolovao, kao što je to pravilo na EP, već je igrač u subotu u drugom kolu protiv Islanda.

Islanđani su, doduše, demolirali Francusku, koju je zahvatila pandemija virusa korona u njihovim redovima. Spekuliše se da je upravo iz tog razloga 37-godišnji rukometaš ostao u timu uprkos pozitivnom nalazu.

U svakom slučaju, pravila su prekršena, ali još gore je što su ostali rukometaši dovedeni u opasnost, ali je Evropska rukometna federacija (EHF) opravdala ovaj skandalozan potez.

“Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Holandije. Naši ljekarski stručnjaci pregledali su njegovu istoriju bolesti jer je ranije bio zaražen kovidom. Na temelju antitijela, procijenili smo da smije da igra”, saopštili su iz EHF-a.

Francuska u ponedjeljak igra jedan od ključnih mečeva za plasman u polufinale EP, sa Crnom Gorom od 20.30.

(B92.net)

 

PODIJELI