Tuga za radnikom stradalim u eksploziji “Sve je sam stvorio i borio se za porodicu, ženi i djeci je najteže”

0
377
FOTO: MILAN ILIC, FACEBOOK / RAS SRBIJA
Branimir Botić (36) iz Rume koji je poginuo u eksploziji koja se dogodila u fabrici “Agrosava” u Šimanovcima, zajedno sa svom kolegom i Goranom Kolundžijom (45) iz Šimanovaca, prema riječima komšija bio je oličenje dobrote.

Podsjetimo, tragedija se dogodila oko 8.30 u dijelu firme koji je bio namijenjen za proizvodnju hrane za pse i mačke i uskoro je trebalo da počne sa radom. Sumnja se da je eksplodirao kotao za grijanje.

– Branimir je bio pravi prijatelj, vrijedan, požrtvovan i dobar čovjek. Sve je sam stvorio i borio se za porodicu. Pored posla u fabrici bavio se i poljoprivrednim radovima, ali imao je i malu bravarsku radionicu u sklopu kuće – kaže rođak Branimira Botića:

“Šta će sad njegova žena!? Samo plače, a šta i da kaže… Kad je neko bolestan pa se spremaš da će umrijeti, a ovako otišao čovjek na posao i nema ga više. Porodici je najteže.”

Branimir je, kako kaže rođak, s porodicom došao u Rumu 1995. godine iz Hrvatske.

– Podigli su kuću, on se oženio prije sedam godina i osnovao svoju porodicu, ima dvoje djece. Napravio je kuću nedaleko od svojih. Imali su tragediju prije nekoliko godina kada mu je otac umro od bolesti. Njegov brat takođe radi u “Agrosavi” i on je u trenutku eksplozije bio na poslu – priča uznemireni rođak.

Inače, Branimir i njegov poginulo kolega radili su zajedno više od deset godina i za to vrijeme su se sprijateljili i bili su dobri drugari.

“Bio je oličenje dobrote”

U Rumi vlada velika tuga nakon što se saznalo da je Branimir Botić poginuo.

– Kakav čovjek je poginuo. Otišao je na posao i nastradao, šta vam je sudbina. Jadna njegova žena i djeca. Svi smo u šoku, on je bio oličenje dobrote i drugarstva, ma pravi čovjek. Volio je da se druži, da ide u ribolov i lov. Jednostavno volio je život. Uvijek nasmijan i pozitivan mladić – kaže tužnim glasom komšija Botića, piše Blic.

 

srpskainfo

 

PODIJELI