Skandal u Hrvatskoj pod istragom FIFA: Čuveni novinar HRT-a prodavao karte za finale Mundijala?

0
337

Hrvatska radio televizija pod istragom je FIFA, pošto je buknula afera o preprodaji karata za finale Mundijala između Francuske i Hrvatske!

Kako prenosi hrvatski Indeks, iz ovog medija je tražena potvrda od FIFA i HRT-a, koji može doći u ozbiljan problem ukoliko se utvrdi odgovornost novinara Draga Ćosića za učešće u skandalu.

Naime, iz Evropske radiodifuzne unije (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Evropi, saopšteno je kako je FIFA dobila informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu.

Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT, državna televizija Hrvatske.

Ulaznice na kraju nisu preprodate, FIFA je stopirala transakciju, a koliko je poznato, blokirane su četiri ulaznice.

O kakvom se biznisu radi kada je u pitanju crno tržište, jasno je kada se zna da su se cijene za finale kretale i do vrtoglavih 20.000 evra.

Istraga na HRT-u, prema izvorima iz Hrvatske, pokazala je ipak da je u ime HRT-a zatraženo 40 ulaznica za SP mjesecima prije spektakla u Rusiji.

HRT za to službeno nije znao, tvrde izvori, nego je od FIFA-e i EBU-a doznao da su njihova dva radnika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima raspolagali prema vlastitom nahođenju.

Navodno je na HRT-u već u toku disciplinski postupak protiv dvojice zaposlenih, koji bi mogli da dobiju otkaz.

Drago Ćosić se nije javljao na pozive novinara Indeksa. Inače, Ćosić je rođen u Bosni i Hercegovini, u Tesliću, a posljednjih godina radi na HRT-u kao sportski komentator.

(Telegraf.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here