Skandal u Skupštini: Radikali vrijeđali Zoranu Mihajlović, poklonili joj donji veš

0
516
Sjednica Skupštine Srbije danas je u dva navrata prekinuta zbog optužbi i uvreda poslanika Srpske radikalne stranke na račun potpredsjednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović na koje je ona odgovorila transparentom na kome je pisalo “Radikalska laž” .

Najprije su poslanice SRS Vjerica Radeta i Nataša Jovanović optužile ministarku za korupciju i da je špijun, a njihov kolega Milorad Mirčić dodao je i da je na izgradnji puteva Mihajlović “koštala državu”.

Mihajlović je odgovorila da je riječ o “radikalskim lažima” i da ne bira riječi jer ima obavezu prema građanima koji su glasali za nju.

“Svaka stvar koju ste izgovorili je laž, sve što pričate mjesecima o meni je laž, moja obaveza je da kažem šta je to “, rekla je Mihajlović.

Na optužbe da će na izgradnji Moravskog koridora biti ukradeno 300 miliona evra, ministarka je odgovorila da ne postoji nijedna ponuda kineske kompanije koja bi taj posao mogla da uradi za 500 miliona evra.

Mihajlović je rekla da su laži i optužbe da je ona špijun i pozvala poslanike SRS da svoje tvrdnje prijave i dokažu u institucijama.

“Nisam lopov, nemam nikakve veze sa tim što je direktor (Željeznica) primio mito i tamo je gdje mu je mjesto”, odgovorila je Mihajlović na optužbe da je uhapšeni direktor javnog preduzeća “uzimao mito za nju”.

U trenutku dok kada je Mihajlović reagujući na optužbe podigla transparent na kome je pisalo “Radikalska laž”, Vjerica Radeta je uzvratila uvredama, a predsjedavajući je prekinuo sjednicu i odredio pauzu od 10 minuta.

Sjednica je potom nastavljena i Radeta koja je imala riječ ponovila je optužbe na račun ministarke , na šta je Mihajlović ponovo podigla transparent sa porukom “Radikalska laž”.

Tada je poslanik Mirčić otpakovao ženski donji veš kao poklon za ministarku, mada se ne zna da li je u pitanju brendiran, veš ili neki sa pijace. Zaradio je opomenu predsjedavajućeg Veroljuba Arsića, a još dvije opomene zaradila je poslanica SRS Ružica Nikolić koja je i pored zabrane prišla ministarki i donela joj “poklon”. Radikali iz poslaničkih klupa oduzeli su Mihajlović transparent i pocijepali ga.

Nakon toga sjednica je ponovo prekinuta, pa ponovo nastavljena.

Mihajlović: Bila sam izložena nasilju

– Slušala sam tri sata poslanike SRS kako govore laži o meni, da pritom uopšte nisu govorili o zakonima koji su na dnevnom redu. Kad sam se javila za riječ i rekla da je ono što su rekli laž, jer sam dužna da to kažem zbog građana Srbije, bila sam izložena klasičnom nasilju, i to u sred parlamenta. Ne znam šta još treba da se desi da neko kaže da je ovo što se danas dogodilo klasično nasilje. Ali ja se cijeli život borim protiv nasilja, pa ću se tako boriti i protiv ovog što rade poslanici SRS – rekla je Mihajlovićeva novinarima u parlamentu.

PODIJELI