Slovenija: Požar u hotelu, gosti i osoblje evakuisani VIDEO

0
1995

U hotelu “Jezero” u Bohinju juče je u popodnevnim časovima izbio požar, a vatrogasne službe su evakuisale oko 100 gostiju hotela i osoblje, prenose slovenački mediji.

Zbog požara intervencijske službe su zatvorile put od Ribičevog laza, a na lice mjesta izašli su policija, spasilačke službe i vatrogasci. Kako se navodi, gori gornji sprat hotela i krov zbog čega će objekat do daljeg biti zatvoren, a stanovnicima koji žive u kućama u okolini naloženo je da zbog dima i požara drže zatvorene prozore.

Mediji prenose da je gašenje požara izuzetno zahtijevno, kao i da vatrogasci nise gas maske, ekipe se često smjenjuju, a u akciju gašenja požara uključeni su i helikopteri.

Gosti hotela prebačeni su u obližnje hotele, a iako prema prvim podacima niko nije povrijeđen, medicinske ekipe su u pripravnosti. Hotel ima 71 sobu i pet apartmana, a među gostima je bilo građana Hrvatske, Srbije, Rusije, Njemačke, Austrije i Slovenije. Požar su najprije primjetili gosti hotela i o tome obavijestili recepciju. Uzroci požara su još nepoznati.

nezavisne
PODIJELI