Srbin kupuje Kraš?

0
744

Misteriozna osoba koja stoji iza nedavne masovne kupovine dionica Kraša navodno je srpski preduzetnik Nebojša Šaranović, u čijem je vlasništvu kiparska grupacija Kappa Star Limited, prenose zagrebački mediji.

Portal Novac.hr. navodi da je ova informacija provjerena iz nekoliko izvora, a potvrđeno je i da se Šaranović krije iza računa banke na kojem se sada nalazi šest odsto udjela u fabrici.

Prema informacijama Zagrebačke berze, na skrbničkom je računu do četvrtka bilo upisano 3,06 odsto, odnosno 45.804 dionica Kraša, a u petak ili ponedjeljak pređen je prag od pet odsto, što je znači da je prema zakonu obvezno objaviti ko stoji iza računa.

Ono što je trenutno nejasno jeste zbog čega on gomila dionice Kraša, kad su već ranije iz Mesne industrije Pivac i Kraš ESOP-a dolazile najave kako oni neće prodavati svoj zajednički portfelj od 51 posto dionica.

Mediji su pokušali da dobiju odgovor od Šaranovićeve grupacije, ali rečeno im je kako je on na službenom putu. Inače, Šaranovića nazivaju “kraljem papira”, zbog toga što su u njegovoj grupaciji i tri fabrike papirnatih proizvoda. Ali, Šaranović želi preuzeti primat i u konditorskoj industriji, a to je potvrdio 2017. kada je kupio kompaniju Banini.

Zanimljivo je da su 2010. srpski mediji pisali kako je Kraš htio da kupi fabriku slatkiša “Jafa Crvenka”, a Šaranović ih je tad odbio. Međutim, Kraš nikad nije poslao službenu ponudu, a Šaranović je tada poručio da planira da širi svoju fabriku. Navodno je ranije već htio da kupi Kraš.

Hrvatski portal navodi da je Šaranović bio i bliski saradnik Miroslava Miškovića, kao i to da je bio komercijalni direktor zadužen za prodaju igračaka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here