Srbin pobjegao iz njemačkog zatvora, policija upozorava: Nepredvidiv je i opasan

0
615

Njemačka policija je na nogama poslije filmskog bjekstva Daniela Vojnovića (31), porijeklom iz Srbije.

Kako pišu njemački mediji, 31-godišnjem Vojnoviću, srpskog porijekla, koji je služio zatvorsku kaznu zbog nanošenja teških povreda, odobrena je bila posjeta roditeljima, a on je to iskoristio i pobjegao kroz prozor roditeljske kuće.

Vojnoviću je posjeta roditeljima odobrena jer je odslužio godinu dana od ukupno tri godine i osam mjeseci zatvorske kazne.

Dvojica čuvara koja su bila zadužena za njega krenula su za njim, ali nisu uspjela da ga sustignu. Pobjegao je u srebrnoj “opel zafiri” koja je u vlasništvu njegovih roditelja.

Njemačka policija odmah se dala u potragu za njim jer je, kako su naveli, opasan, nepredvidiv i u bjekstvu.

“Ako ga vidite, ne razgovarajte s njim. Odmah nas zovite”, poručila je policija.

Njemački sajt owl24.de javlja kako mu je dijagnosticiran disocijalni poremećaj ličnosti i kako je terapeutu rekao da će ubiti nekoliko ljudi i vratiti se u zatvor. Iz zatvora demantuju da je najavio ubistva.

Njemačka policija je izdala i potjernicu u kojoj navodi da je Danijel visok 1,85 metara, ćelav sa dugom i gustom bradom. U trenutku bjekstva na sebi je imao plave farmerke, svijetle cipele i smeđu kožnu jaknu. Pobjegao je u srebrnoj opel zafiri njemačkih tablica LIP-NV 102.

(Nezavisne)

PODIJELI