Srbin poginuo u Rusiji: Otišao da vozi kamion, pa izgubio život u prvoj turi

0
2728

Staniša Purić (23) iz Banje Koviljače, nastradao je prije dva dana u Rusiji, kada je na njegov kamion, dok je stajao pored puta, naletjela hladnjača ruskog prevoznika, koja je preticala drugo vozilo i usmrtila ga na licu mjesta.

Nesrećni mladić je na rad u Rusiju otišao 15. januara i ovo je bila njegova prva samostalna tura kamionom. Ranije je nekoliko puta s kolegom prolazio tom dionicom, kako bi dobro upoznao teren, a, kako kaže njegov stric Zoran Ilić, otišao je tamo u želji da zaradi koji dinar.

“Nesreća se dogodila na oko 160 kilometara od Moskve, na magistralnom putu u blzini Samare. Staniša je stajao parkiran pored puta, čekajući da prođe greder koji je sklanjao snijeg sa kolovoza. Saobraćaj se izvodio naizmenično, ali je u jednom trenutku vozač hladnjače iz suprotnog pravca krenuo u preticanje i naleteo na vozilo iz drugog smjera. Prilikom udara, prikolica se odbila i zadnjim djelom udarila u kamion u kojem je sjedio naš Staniša. Kako smo objavešteni, kabina je smrskana, a Staniša je preminuo na licu mjesta”, priča stric Zoran.

Staniša je u Rusiju otišao pošto je prestao da radi kao taksista. Prošao je obuku i išao sa iskusnijim kolegama nekoliko puta u Rusiju. Pokazao se kao jedan od najboljih vozača, ali prva samostalna tura završila se kobno.

O njegovoj pogibiji porodica još nije dobila zvanično saopštenje, a ni u ambasadi nisu mogli da im daju bilo kakve informacije. Stanišin stric Zoran kaže da je preko dispečera srpskog prevoznika saznao za tragediju, a na osnovu fotografija su shvatili da je riječ o njihovom članu familije.

“Još ne znamo kada će tijelo biti dopremljeno, ali, prema nekim informacijama, to bi u najboljem slučaju moglo da bude za sedam, a najgorem do 15 dana. Iz firme za koju je Staniša radio su nas odmah zvali i ponudili svaku vrstu pomoći, korektni su, i svi su potreseni zbog tragedije. Naš Staćo je ovdje živio sa bakom, a kada će biti sahranjen znaćemo narednih dana”, kroz suze priča Zoran.

kurir
PODIJELI