Srpska lista: U toku pokušaj krađe glasova iz centralne Srbije

0
336

Srpska lista saopštila je da je u Prištini u toku pokušaj krađe glasova pristiglih iz centralne Srbije u korist Nenada Rašića, Slobodana Petrovića, Rade Trajković, Aleksandra Jablanovića i ostalih poslušnih Srba, te je od međunarodnih predstavnika zatražila da spriječi šovinističku farsu o navodnom trovanju Albanaca.

Iz Srpske liste su naveli da je član ove liste Stevan Veselinović, zajedno sa ostalim srpskim posmatračima, uz primjenu sile istjeran iz zgrade nakon što su se albanski članovi izborne komisije, koristeći izgovor da koverte sa srpskim glasovima iz centralne Srbije imaju “čudan miris”, naprasno počeli da prenemažu kako su otrovani. Srpski posmatrači u prostoriji nisu osjetili nikakav miris niti imali bilo kakav zdravstveni problem, dodaju iz Srpske liste.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić poručio je da neće prihvatiti da bilo ko manipuliše glasovima i mimo volje građana instalira Albancima podobne Srbe, te zahtijeva od svih međunarodnih faktora da spriječe šovinističku farsu i krađu kojom Priština obesmišljava učešće Srba u ovom procesu. Srpska lista ističe da je šovinistička farsa izvedena oko 11.00 časova u režiji albanskih političkih partija, uz asistenticiju kosovske policije, članova Centralne izborne komisije i ostalih kosovskih institucija.

Oni su se oglušili na zahtjev Veselinovića da ostane uz materijal, već su ga zajedno sa drugim srpskim posmatračima istjerali ne iz prostorije u kojoj su glasački listići već iz zgrade. Iz ove političke aprtije Srba podsjećaju i na ranije događaje kada su iscenirana navodna trovanja Albanaca.

– Pred očima hiljada međunarodnih predstavnika, posmatrača izbornog procesa iz SAD, EU, Njemačke, Britanije i ostalih u toku je krađa glasova srpskog naroda s ciljem prekrajanja izborne volje, sa namjerom da se u parlament u Prištini silom, uz krađu i kršenje svih zakona, ubace podobni Srbi, poslušnici Prištine – upozoravaju iz Srpske liste.

Mediji na albanskom jeziku danas su objavili da su se juče u jednom hotelu u Prištini sastali kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti sa nosiocem liste “Sloboda” Nenadom Rašićem.

Time je, kako su naveli, Kurti počeo konsultacije sa predstavnicima Srba “koji priznaju nezavisnost Kosova” o formiranju nove privremene vlade u Prištini.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji održani su u nedjelju, 6. oktobra. Srpska lista svih deset poslaničkih mjesta rezervisanih za Srbe u skupštini samoproglašenog Kosova.

PODIJELI