Srpski migovi u brišućem letu iznad kopnene zone bezbjednosti sa Kosovom

0
412

Borbeni avioni Vojske Srbije su preletali jug Srbije u okviru redovnih letačkih aktivnosti, rekao je za B92.net portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

Kako je naveo, radi se o pripremama za taktičku vježbu sa bojevim gađanjem “Sadejstvo 2018“ koja je planirana za četvrtak 29. mart.

Prethodno su mediji na albanskom prenijeli da su srpski avioni proletjeli iznad Preševa i da je to izazvalo “pometnju među tamošnjim stanovništvom“.

Lajmi.net je prenio izjavu predsjednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji je istakao da su srpski avioni preletjeli vazdušni prostor na “granici između Kosova i Srbije“.

Albanski portali objavili su i snimke aviona. Avioni su iznad Preševa letjeli dvadesetak minuta.

“Prema nezvaničnim informacijama, četiri borbena aviona Vojske Srbije nadletali su područje Preševa, u blizini administrativnog prelaza s Kosovom. Lovci su navodno krenuli ka Preševu i Bujanovcu na jugu Srbije s aerodroma Lađevci i vratili se nazad“, prenijele su Večernje novosti.

KFOR je saopštio da vrši “očekivane provjere”, povodom navoda da su srpski borbeni avioni preletali opštinu Preševo, da nadgleda situaciju i poziva sve stanovnike da ostanu smireni jer, ističe, “ne postoji pretnja”.

U saopštenju KFOR-a podsjeća se da su srpski vojni zvaničnici saopštili da vrše probu taktičke vežbe “Sadejstvo 2018”, koja je planirana za četvrtak.

(Tanjug, B92)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here