Starački dom u kojem je izgorjelo šest ljudi bio ilegalan

0
844
Jutro poslije tragedije u Andraševcu preseljeni su korisnici ilegalnog doma za starije. Neki su se vratili porodicama, a neki su premješteni u drugi dom.

Darinka Sviben, direktorica doma za starije osobe Lobor-grad, za Dnevnik Nove TV kaže da kod njih, s obzirom na to da se radi o teškoj, vanrednoj situaciji, u kriznom smještaju mogu ostati do šest mjeseci.

Stanislava Erdelja, direktorica Centra za socijalnu zaštitu Donja Stubica, kaže da će se raditi s korisnicima i reći će kakva je situacija.

“Ovdje nema mogućnosti ostanka jer, kao što znate, taj dom ne postoji. Dakle, ne možete zatvoriti nešto što očito nije ni otvoreno”, kaže Erdelja.

Ni izgorjeli objekt ni kuća pored njega, kao ni zaposleni i korisnici ni u čijoj evidenciji nisu ni bili, potvrđuje i Martina Gregurević Šanjug, pročelnica u Krapinsko-zagorskoj županiji.

“Nikad nije izdano rješenje o početku rada”

“Minimalni uslovi nikad nisu bili utvrđivani niti je izdano odgovarajuće rješenje o početku rada za porodičnu kuću na adresi Dolinska 22 niti drveni objekt koji se nalazi u dvorištu te kuće”, otkrila je Gregurević Šanjug.

Juče su na mjesto tragedije stigli i inspektori rada. Zatekli su, saznaje Index.hr pet radnika. Od vlasnice doma sutra će zatražiti sve ugovore o radu.

PODIJELI