Stefanović: Biće raspisana potraga za licem koje je nosilo vješala

0
579
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koja je juče na protestu pristalica Saveza za Srbiju nosilo vješala, najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naveo da će potraga biti raspisana zbog velikog uznemirenja javnosti.

“To nije dozvoljeno u našoj zemlji i mi moramo da pokažemo da su građani ove zemlje većinski opredeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vešala i vešanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobeđuje”, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je istakao da je Srbija zemlja u kojoj se mogu potpuno slobodno izražavati stavovi, ali da nije dozvoljeno na “grub način vrijeđati slobodarski osjećaj naroda i podsjećati ga na vremena kada su nacisti vješali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje”.

“U Parizu, Moskvi, Venecueli i nekim drugim zemljama imali smo prilike da vidimo i drugačije slike, videli smo i da je policija intervenisala protiv onih koji su izražavali različite stavove. Sa druge strane, ovde je bilo normalno da svako ko želi da protestuje može da uradi bilo šta, ali poslednji događaj je nešto što ne smemo da dozvolimo”, naveo je Stefanović.

MUP je saopštio da, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, preduzima sve mjere i radnje na identifikovanju osobe koja je juče na javnom skupu nosila vješala.

PODIJELI