Šumaherova supruga konačno progovorila o njegovom stanju

0
500

Mihael Šumaher je 2013. doživio tešku nesreću na skijanju. Oporavak čuvenog sportiste traje i dalje je nezvjestan.

Njegova porodica se izuzetno rijetko oglašavala sve ovo vrijeme, a sada je njegova supruga Korina Šumaher riješila da iznese mišljenje.

“Svi znamo da je Miahel borac i da neće odustati”, rekla je za njemački “Bunte” Korina (49) koja je sa Šumaherom 23 godine u braku. Osvrnula se i na pjesmu koju je napisao njemački muzičar Saša Herčenbah u čast njenog supruga “Rođen da se bori”.

“Želim da ti se iskreno zahvalim na tvojoj poruci i predivnom poklonu koji nam je pomogao tokom teških trenutaka. Sjajno je primiti toliko divnih želja i riječi, koje su snažna podrška našoj porodici”, istakla je Korina.

Saša je pjesmu snimio u decembru 2014. godinu dana nakon nesreće.

Sedmostruki svjetski šampion Formule u francuskom Meribelu je prilikom pada udario glavom u stijenu. Doživio je tešku povredu, a činjenica je da je nosio kacigu koja mu je spasla život.

On je ubrzo nakon nesreće prebačen u bolnicu u Grenoblu gdje je hitno operisan, šest mjeseci je proveo u komi, a zatim je prebačen u bolnicu u Lozani, da bi 2014. prešao na kućno liječenje u švajcarskom Glandu.

Njegov oporavak prate dobre i loše faze, a njegovi poštovaoci su poput Korine veoma optimistični u krajni ishod lečenja.

(Blic Žena)

PODIJELI