SUNOVRAT BIVŠEG TRENERA ĐOKOVIĆA: Bekeru zaplijenjena imovina

0
823

Legendarnom njemačkom teniseru Borisu Bekeru, bivšem treneru Novaka Đokovića, zbog velikih dugova zaplijenjena je imovina, računajući i trofeje koje je osvojio tokom karijere.

Prema njemačkim medijima, Bekerova dugovanja prema jednoj privatnoj banci iznose čak 61 milion evra, što je mnogo više nego što je prvobitno objavljeno (3,5).

Zato je sada nastavljena davno, još za jun 2017. zakazana rasprodaja imovine Nijemca, koja je tada stopirana jer se on pozvao na diplomatski imunitet kao kulturni ataše Centralnoafričke Republike. Ipak, u decembru 2018. je pozivanja na taj imunitet odustao, pa su sudski procesi ponovo pokrenuti, a i aukcija uskoro slijedi.

Na njoj će se naći brojne dragocjenosti, uključujući replike tri trofeja sa Vimbldona, dva sa Australijan opena i jedan sa US Opena, a Bekeru su ranije zaplijenjena četiri skupocjena sata u vrijednosti od 50.000 dolara. Kako BBC javlja, na internet aukciji koja će trajati do 11. jula, prodavaće se i njegovi reketi, trake za znoj koje je nosio na važnim mečevima, čak i – čarape, piše Blic Sport.

Podsjetimo, Beker je novac proćerdao jer je više od 100 miliona evra izgubio u lošim investicijama, kao što je sumnjiv posao sa naftom u Nigeriji.

Samo od teniske karijere zaradio je oko 53 miliona evra.!

(Srpskainfo)

PODIJELI