Tetovaža Ognjena Vranješa “trn u oku” Fudbalskom savezu BiH

0
534

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine osudio je postupak fudbalskog reprezentativca te zemlje Ognjena Vranješa, koji je istetovirao na ruci lik četničkog vojvode Momčila Đujića.

– Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama. Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu – poručili su iz Saveza.

NS/FS BiH, dodali su dalje, nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji.

– Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza – navodi se u saopštenju FS BiH.

Vranješ, inače Banjalučanin koji je karijeru počeo u Borcu, nedavno se sukobio sa navijačima BiH nakon utakmice protiv Austrije u Ligi nacija, a ranije je istetovirao granice Republike Srpske na grudima, da bi tu tetovažu pokrio novom.

PODIJELI