Tiodorović: Ne razmišlja se o vanrednom stanju

0
351

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne razmišlja o ponovnom uvođenju vanrednog stanja ili policijskog časa zbog epidemije virusa korona, ali da će najvjerovatnije biti donesena mjera obaveznog nošenja maski u javnom prevozu, tržnicama, pijacama i zatvorenom prostoru uopšte.

Kako je rekao za televiziju Prva treba ozbiljno shvatiti da skupovi, bilo utakmice ili žurke, kao i okupljanja, takođe doprinose širenju virusa, što posebno treba da shvati mlađi dio populacije.

“Nema opravdanja za uvođenje vanrednog stanja. Postoje mere i moramo od sredine do sredine uvoditi zaoštravanje i ublažavanje mera u zavisnosti od situacije”, rekao je Tiodorović, koji je i član Kriznog štaba.

On je pojasnio da rezultati posljednjih dana navode da se razmišlja o pooštravanju mjera za sprečavanje širenja virusa korona.

“Nažalost, maske, distanca, pranje ruku, dezinfekcija nisu dovoljno na nivou u celoj Srbiji kao što bi to trebalo da bude”, pojasnio je on i dodao da u Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu situacija ide ka nepovoljnoj.

“Situacija u tim sredinama nas dovodi u situaciju da razmišljamo o pooštravanju određenih mera.”

/Tanjug/Nezavisne/

PODIJELI