Tragedija koja je potresla region: Podijelili troškove i izgubili život: U smrt ih odveo čovjek kojeg su jednom vidjeli

0
508
Unuka nisu pravo ni vidjeli, a toliko su se radovali kada se rodio! Dva dana je svirala muzika, a sada ih familija oplakuje! – kažu komšije supružnika Janković, Žikice (47) i Aleksandre (43), koji su prekjuče poginuli u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.

U toj nesreći, na autoput Beograd – Zagreb, kada je “škoda oktavija” sletjela sa puta, stradali su vozač Vladica Rašić (42) i njegov 14-godišnji sin Nikola iz Kruševca, dok je Dragan Vučićević (28) iz Batajnice povrijeđen. Oni su se upoznali posredstvom sajta za vožnju i podjelu troškova puta.

Uzrok nesreće je, navodno, što je vozač zaspao, pa je “škoda” pri brzini od 130 kilometara na sat, probila bankinu i sletjela sa puta.

Troje putnika je preminulo odmah od zadobijenih povreda, dok je četvrta žrtva umrla u bolnici. Vučićević, koji je sjedio na mjestu suvozača, jedini je bio vezan, pa je prošao sa povredama, i juče je, dan poslije nesreće, pušten na kućno liječenje.

On je nakon što je izašao iz bolnice ispričao da je prizor na licu mjesta bio užasan i da je do udesa došlo nakon ponoći jer je vozač zaspao za volanom.

Thumbnail

“Ostao sam budan do naplatnih kućica u Hrvatskoj. Vidio sam da je vozač otkopčao bezbjednosni pojas jer nije mogao da dohvati karticu za auto-put. Ponovo sam zaspao, a probudio me je vrisak. Vidio sam da vozač spava za upravljačem automobila koji je jurio. Vrisak je probudio i vozača. Trgao se i naglo okrenuo volan ulijevo, a zatim udesno. Naletio je na stub, koji je automobil podigao u vazduh, poletjeli smo poput aviona”, ispričao je policiji Vučićević.

Poslije kratkog leta, “škoda” je pala na travu, proletjela kroz zaštitnu ogradu i udarila u kanal.

“Sljedeće čega se sjećam je prazan auto na kom su sva vrata otvorena”, opisao je jezive slike koje je vidio kad se poslije kratkog gubitka svijesti povratio.

Odmah poslije nesreće obavljena je obdukcija dvije žrtve, a juče je urađena i autopsija još dvoje stradalih.

“Još ne znamo ni kada ćemo ići, ni ko će preuzeti tijela. Radili su u Sloveniji i prvi put su putovali sa tim čovjekom. Molimo vas, razumite nas, ne mogu više ništa da kažem”, kratko je rekla rođaka stradih supružnika iz beogradskog naselja Voždovac.

Thumbnail

Komšije supružnika Janković naveli su da su Žikica i Aleksandra često su putovali u Sloveniju, odakle su dovozili automobile i dijelove za kola i preprodavali ih.

“Imaju kćerku Mariju, to im je jedino dijete. Čini mi se da niko nije bio srećniji od njih prije mjesec dana kada su dobili unuka”, rekla je komšinica supružnika.

Neutješna majka: Nema više mog Nidže

Svetlana Rašić, kojoj su u stravičnoj nesreći nastradali suprug Vladica i 14-godišnji sin Nikola, ispričao je kroz suze i jecaje da je sinčić insistirao da krene sa ocem na put.

“Ostala je je samo kćerkica. Nema više mog Nidže”, jecala je neutješna Svetlana.

Thumbnail

Ona je za Blic rekla da je na vijestima čula za udes, kao i da je odmah pozvala policiju u Vinkovcima koji su joj rekli da će tijela biti u Vukovaru.

“Čuli smo za udes u vijestima. Odmah sam pozvala policiju u Vinkovcima i oni su mi rekli da će tijela biti u Vukovaru i da ćemo tamo moći da preuzmemo tijela. Suprug Vladica je krenuo sa sinom Nikolom u Sloveniju jer je trebalo da obavi neke ljekarske preglede, pošto on ima slovenačke papire. Tamo se liječio od gojaznosti i pripremao se za operaciju želuca pa je zbog toga svakog mjeseca imao zakazane preglede. Sin je htio da krene, da razgleda automobile i da kupe neki”, rekla je Svetlana koju su reporteri Blica zatekli u porodičnoj kući u Kruševcu.

Iskusan vozač

Prema saznanjima Blica, vozač Vladica Rašić svojevremeno je radio u Sloveniji u ljubljanskoj firmi “Global sistem”. Međutim, sa tom firmom je, pred slovenačkim sudom, bio u sporu zbog povrede na radu 2012. godine, kada je mijenjao gumu na prikolici kamiona. Naime, tada ga je prikolica priklještila i zadobio je teške povrede. Njegove bivše kolege su za Vladicu Rašića imale samo riječi hvale, navodeći da je dok je radio sa njima živio u naselju Kamnik.

PODIJELI