Trener u Srbiji mjesecima silovao maloljetnika, dobio sedam godina zatvora

0
158

Denis Turković (28) iz Novog Pazara u Srbiji osuđen je na sedam godina zatvora zbog silovanja 14-godišnjaka.

Kako piše Blic, 28-godišnji Turković priznao je da je prošlog ljeta nekoliko puta silovao dječaka kojemu je bio fudbalski trener.

Turković je uhapšen u petak popodne, nakon što se dječak povjerio školskom psihologu da je žrtva silovanja. Tinejdžer je ispričao da ga je Turković seksualno zlostavljao i silovao u njegovom stanu, kao i da je sve trajalo nekoliko mjeseci.

Zbog pedofilije je već osuđen prije pet godina

Turković je još 2014. godine uhapšen i osuđen u Austriji na 3,5 godine zatvora zbog iznude i seksualnog zlostavljanja djece.

Nakon odslužene kazne vratio se u Srbiju gdje je, kako bi sakrio kriminalnu prošlost, promijenio prezime – odbacio je očevo Turković i uzeo majčino Čolaković.

Ubrzo je počeo raditi kao trener u nekim klubovima čiji su predstavnici nakon njegovog hapšenja saopštili da je radio kratko i da je otpušten čim su saznali da je osuđivan u Austriji.

Policija sumnja da je silovao više djece

Kako je riječ o recidivistu, njegovom ponašanju tokom saslušanja, kao i to da je radio u školi fudbala okružen dječacima, u novopazarskoj policiji sumnjaju da je Turković silovao ili zlostavljao više djece, ali za to još uvijek nemaju dokaza.

U školi fudbala u kojoj je Turković radio kažu da je on primljen “na osnovu preporuke legende kluba” te da je nekoliko mjeseci pomagao trenerima i učio od njih.

Otpustili su ga početkom sezone čim su saznali za njegove zločine u Austriji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here