Tri osobe se bore za život nakon pucnjave u Hrvatskoj

0
152

Direktor Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović otkrio je kakvo je stanje ranjenih nakon sinoćnje pucnjave u naselju Parag u Hrvatskoj, gdje je ubijena žena, a pet osoba je povrijeđeno.

Na njihov bolnički prijem sinoć je dovezeno osam osoba, tri su već jutros puštene kući, među njima i dvije djevojčice. Jedna (10) je zadobila prostrijelnu ranu podlaktice, druga je imala stresnu reakciju, prenosi Index.hr.

“Nažalost, jedna dovedena osoba, žena (59), preminula je uslijed teških povreda. Četiri osobe su zaprimljene na hirurško odjeljenje i operisane su. Jedna osoba je dobro, izvan životne opasnosti, ali tri osobe imaju teške povrede. Operacija jedne osobe trajala je gotovo čitavu noć”, rekao je doktor.

Kazao je i da su od kuća pozvani doktori i medicinske sestre i da će zahvaljujući mobilizaciji cijele bolnice vjerojatno životi svih ranjenih biti spašeni.

Policija je izvještavala da je prije pucnjave došlo do svađe više osoba, nakon čega je jedna od njih ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Zasad su privedene tri osobe koje se dovode u vezu s tim događajem, a je li jedna od njih odgovorna za tragediju znaće se tokom dana.

U policiji ističu i da je situacija u tom romskom naselju nakon tragičnog događaja stabilna i da nema opasnosti za sigurnost mještana.

/Nezavisne/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here