Tuga nad tugama: Preminula i druga sestra koju je u Nišu pokosio pijani, bahati vozač

0
1016

 

Automobil je odbacio devojke u izlog prodavnice, a potom i sam uleteo u prodavnicu

Tomislav Pešić, Milica, Marija Petrović, Niš, saobraćajka, Stojan Nikolov

Nije joj bilo spasa, iako su se lekari celu noć borili za život Marije (24). Njena sestra Milica (27) podlegla je povredama posle dva sata od nesreće.

Nišlija Stojan Nikolov (30) je vozio velikom brzinom “opel astru”, prešao na desnu stranu kolovoza, “pokupio” biciklistu Svetislava Tonića (82), a zatim udario u sestre koje su čekale autobus u Knjaževačkoj ulici u Nišu. Od siline udarca biciklista je poginuo na licu mesta, dok su Milica i Marija izdržale malo duže.

Ovo je vozač koji je pokosio sestre Milicu i Mariju i deda Svetu iz Niša

Kako su naveli očevici, automobil je odbacio devojke u izlog prodavnice, a potom i sam uleteo u prodavnicu.

U nesreći su lakše povređeni vozač koji je nesreću izazvao u alkoholisanom stanju i njegov saputnik.

Foto: Facebook/Stojan Nikolov

Nesrećne sestre su kako priča njihova rodbina, u nedelju bile kod tetke na ručku u naselju Durlan i zastale su u Knjaževačkoj ulici da bi uhvatile autobus.

– Došle su kod mene oko 15 sati i otišle posle ručka. Milica je planirala da se nađe sa drugaricom i da ostane u gradu, a Marija je pošla kući. Jao, da smo znali šta će da bude… ne bismo ih pustili da idu. Milica je samo stigla da kaže kako se zove i umrla, jao kad bi nam bar Marija ostala. Jao srca moja, nisu se razdvajale, pa zajedno nastradaše – jadikovala je sinoć njihova tetka Ratka.

Očevici nesreće kažu da se vozač “opela” kretao veoma brzo.

Foto: Srpski Telegraf

 Išao je najmanje 140 na sat, hteo je da izbegne čoveka na pešačkom prelazu i skrenuo desno, a onda pokupio biciklistu i te dve devojke i ubacio ih u prodavnicu keramike. Jadne devojke, tek su stigle na stanicu, da su samo par sekundi kasnije stale tu ne bi im ništa bilo – kazala je radnica dragstora u Knjaževačkoj pred kojim je došlo do nesreće.

Uzroci tragedije se utvrđuju, ali prema nezvaničnim saznanjima vozač “opela” je bio pijan.

PODIJELI