Tužilaštvo: Jelenu Marjanović suprug ubio za deset minuta!

0
1308

Zoran Marjanović se 2. aprila 2016. godine u periodu od 16.49 do 17.30 odvojio od ćerke Jane i brutalno ubio suprugu Jelenu. Odsutan je bio desetak minuta, koliko mu je trebalo da počini zločin. Potom se vratio do djeteta i prijavio nestanak žene, odnosno pozivao prijatelje i rodbinu, navodno je tražio i prijavio njen nestanak.

Ovo je, kako “Novosti” ekskluzivno saznaju, suština naredbe za sprovođenje istrage koja se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu vodi protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je sa devet udaraca tupim predmetom ubio suprugu. Mlada žena usmrćena je u kanalu, a u nalazu vještaka se navodi i da je prvi udarac dobila u nogu, da je pala, a da je zatim vučena desetak metara do vode gde je i usmrćena.

Kako saznaju Novosti, Zoran Marjanović je u odbrani naveo da su ga tokom šetnje sa ćerkom Janom po nasipu i dok je Jelena trčala, mimoišli jedan biciklista i čovjek sa štapom.

“Zoran pominje i četvoricu karatista iz lokalnog kluba, koji su ih zaobišli kolima na nasipu”, navodi sagovornik Novosti.

“To sve sada treba ispitati iznova. Jer njihovih izjava nema u spisima tužilaštva. Sporne su i izjave dosadašnjih svjedoka. Čeka se nalaz vještačenja baznih stanica od tog dana. Toga još nema u spisima tužilaštva. On treba da locira tačno mjesto sa kog je Zoran zvao rodbinu i prijatelje, ali i gdje su u tom trenutku bili ostali Marjanovići”, navodi izvor lista.

Jelena Marjanovic ubijena
Zoran je nestanak Jelene prvo prijavio policajcu Borisu Puciću iz Borče, koji je nedavno svjedočio u tužilaštvu. Pucić, inače prijatelj bračnog para Marjanović, poslao je Zoranu u poruci telefone PS Borča i PU Beograd, kako bi prijavio nestanak. Zatim je svojim vozilom došao do nasipa kako bi pretraživao teren. Pucić je, kako saznaju Novosti, naveo da su se zaustavljali svakih 100 do 200 metara i silazili u kanal sa dunavske strane kako bi tražili Jelenu.

“Nikome nije padalo na pamet da traži Jelenu tamo gde je nađena sutradan, jer kako je objasnio, sve je sa te strane bilo čisto i vidljivo”, kaže sagovornik lista i dodaje:” Ipak, s obzirom na to da je okolo močvara sumnjalo se da je Jelena tu negdje”.

Nastavak istrage protiv Zorana Marjanovića zakazan je za ponedjeljak kada će biti saslušani novi svjedoci.

“Diže se velika prašina oko tih svjedočenja, a tu je vrlo malo konkretnih podataka”,ističe sagovornik Novosti.

“Recimo kada je Teodora Krsmanović ispitivana, ona je jasno rekla da se posljednja dva mjeseca pred Jeleninu smrt sa njom nije čula niti vidjela, jer su se posvađale”, anveo je izvor lista.

OTISAK I DNK

Zoranu Marjanoviću je na teret stavljeno teško ubistvo, ali ukoliko se pojave novi dokazi može da dođe i do prekvalifikacije djela. Posebno je sporan otisak stopala sa druge strane kanala, na kome je bilo Jelenine krvi. Do danas se ne zna kome pripada trag te obuće. Nepoznanica je i muški DNK na donjem dijelu Jelenine trenerke i na domalom prstu, sa kog je skinuta njena vjenčana burma.ž

(Novosti)

PODIJELI