Tvrdi da je sve učinio lik iz igrice: Hrvat dobio 25 godina zatvora za ubistvo

0
356
Na suđenju zatvorenom za javnost danas je izrečena nepravomoćna presuda 25-godišnjaku zbog okrutnog ubistva 17-godišnje djevojke u Koški u novembru 2016. godine, javlja Glas Slavonije.

Matej Šustek proglašen je krivim za kazneno djelo teškog ubistva te ga je sudsko vijeće osudilo na dugotrajnu kaznu zatvora od 25 godina. Mateju Šusteku produžen je istražni zatvor koji po tom rješenju može trajati do pravomoćnosti ove presude.

Suluda obrana

Šustek je na početku suđenja 2017. kazao sudskom vijeću da se ne osjeća krivim za ubistvo 17-godišnjakinje. Njegova odbrana zvučala je potpuno bizarno. Branio se da ga je na dan prije ubojstva djevojke, s kojom je bio mjesec dana u vezi, “posjetio” njegov najbolji prijatelj Majkl De Santa (lik iz videoigre “Grand Theft Auto” op. a.) i rekao da je treba eliminisati.

Kazao je i kako mu je isti lik rekao da idućeg dana dođe do željezničkog kolodvora u Našicama, što je i učinio, te da su obukli kombinezon koji je on donio i odvezli se u Košku, gdje su pričekali 17-godišnjakinju sat vremena.

“Kada je došla, lik iz igrice je uzeo nož i zabio ga u njezinu lijevu stranu vrata… Kada je Ana počela bježati, Majkl de Santa ju je nastavio ubadati…”, nepovezano je tada pričao Šustek.

Izbo je nožem u vrat

Prema optužnici, 6. novembra 2016. Matej je nazvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na željezničkom kolodvoru u Koški. Ona je sjela na bicikl i iz Ordanje došla na dogovoreno mjesto. Matej je izišao iz voza i odveo je do obližnjeg silosa. Ondje ju je uhvatio za glavu i izbo nožem dva puta u vrat.

Dok se gušila u vlastitoj krvi i pokušavala pobjeći, krvnik ju je hvatao za ruke i nastavio ubadati nožem nanijevši joj još devet ubodnih i reznih rana. Da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobilni telefon i sjeo na voz za Našice, piše Glas Slavonije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here