Twitter pun fora o rušenju spomenika Končaru: “I mrtav lomi noge fašistima”

0
646

GLAVNA tema među hrvatskim tviterašima je rušenje spomenika Radi Končaru u Splitu. Ekipa na Twitteru neviđeno se sprda sa 65-godišnjim muškarcem koji je nasrnuo na spomenik partizanskom heroju pa završio s teškom povredom noge.

“Trenutno stanje na dalmatinskom frontu Drugog svjetskog rata – Rade Končar slomio ustaši nogu”, “Končar mrtav od ‘42. a i dalje lomi noge fašistima”, ”Rade Končar slomio nogu ustaši”, “Rade Končar zadržao ustašu”, ”Lomi noge fašistima i 76 godina nakon što su ga strijeljali”, ”Pametni spomenik polomio splitskog fašista”, ”Priveli su i njega”, “Rade Končar sam zadržao ustašu do dolaska policije!”, samo su neki od komentara na ovaj incident.

U Splitu je juče tokom noći srušen spomenik partizanskom heroju Radu Končaru, a bista je pri padu povrijedila rušioca. Muška osoba je iz ležišta, zajedno sa postoljem, izvalila spomenik Končaru u parku Bačvice, potvrdila je splitska policija.

Kako je rečeno u policiji, prilikom rušenja, bista je muškarcu pala na nogu i povrijedila ga.

On je trenutno u splitskoj bolnici, nakon čega će ga policija ispitati i sprovesti istragu.

U Hrvatskoj nema tačne evidencije, ali prema podacima koji se čuju po stručnim skupovima, u zemlji je porušeno ili uklonjeno oko 3.000 spomenika svih vrsta – od spomen-ploča do velikih memorijalnih kompleksa.

(index.hr)

PODIJELI