U ALBANIJU STIGLI SPASIOCI IZ SRBIJE I CRNE GORE

0
432

U Albaniju su stigli spasilački timovi iz Srbije i Crne Gore, kako bi pomogli lokalnom stanovništvu nakon serije zemljotresa koji su pogodili tu zemlju.

Ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić rekao je da je spasilački tim Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije doputovao jutros oko 3.00 časa u mjesto Tuman kod Drača.

On je rekao za RTS da je u toku vanredna sjednica Vlade Albanije i da se stiče utisak da je država preduzela sve što je u njenoj moći da se saniraju posljedice katastrofe u što kraćem periodu.

Prema njegovim riječima, albanski građani su ispoljili veliku solidarnost da kao volonteri i na druge način pomognu stradalim sugrađanima.

Nadležne službe u Crnoj Gori saopštile su da su u Drač otputovali pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivta i Kotora da pruže pomoć nastradalima u ruševinama.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale koji je juče rano ujutro pogodio područje Drača u Albaniji poginulo je najmanje 25 ljudi, saopštile su albanske vlasti.

Nakon ovog snažnog zemljotresa kod Drača dogodila se serija manjih u Albaniji, kao i u BiH.

(Srna)

PODIJELI