U Baru uništena zastava Srbije

0
383

U gradskom naselju Stari Bar u Baru uništena je srpska zastava koja je bila istaknuta zajedno sa zastavama drugih država formiranih raspadom SFRJ na potpornom zidu u blizini pijace i autobuskog stajališta, piše portal “IN4S”.

Portal navodi da ovaj čin za mnoge predstavlja “kap koja je prelila čašu”, pa su društvene mreže već dva dana usijane komentarima kojima se najoštrije osuđuje nesvakidašnja, i donedavno ovdje, nepojmljiva demonstracija mržnje.

Bar, grad koji se doskora s razlogom ponosio međuvjerskim i međuetničkim skladom, definitivno je izgubio epitet “primjera suživota” u Crnoj Gori, ocjenjuje “IN4S”.

 

Портал IN4S@in4sPortal

Нове поруке мржње упућене српском народу: Уништена српска застава у Старом Бару, остале нетакнуте https://www.in4s.net/nove-poruke-mrznje-upucene-srpskom-narodu-unistena-srpska-zastava-u-starom-baru-ostale-netaknute/  via @ИН4С

Нове поруке мржње упућене српском народу: Уништена српска застава у Старом Бару, остале нетакнуте

Након инцидената са чупањем (и бацањем у двориште цркве Светог Николе) табле са називом Улице Попа Васа Вукотића, па потом крађе звона са храмова који припадају Српској православној цркви и Надбиск…

in4s.net

Погледај друге твитове корисника Портал IN4S

U Starom Baru je 1878. godine po oslobođenju od Turaka osnovana “Obšta srpska osnovna škola”, kako se tada zvala prva obrazovna ustanova na ovom prostoru.

Tri godine kasnije osnovana je i Srpska narodna čitaonica kao prva institucija kulture u istoriji grada, čiji su osnivači Srbi pravoslavne, katoličke i muhamedanske vjeroispovjesti. Ovdje i danas radi Osnovna škola “Srbija”.

Nakon incidenata sa čupanjem i bacanjem table sa nazivom Ulice Popa Vasa Vukotića u dvorište Crkve Svetog Nikole, pa potom krađe zvona sa hramova koji pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Nadbiskupiji barskoj i Primasiji srpskoj, brisanje srpske zastave je novi nacionalni vandalizam, podsjeća ovaj portal.

srna

PODIJELI