U Hrvatskoj umrla jedna osoba u samoizolaciji!

0
459
Nagađalo se o tome danima, a od danas bi se trebalo i uvesti zatvaranje nekih objekata. Šta tačno i kako će funkcionisati sve trebalo je biti objavljeno na konferenciji u 9 sati, međutim, čini se kako će sve biti poznato tek tokom dana.

“Mjere su vezane i za zabrane javnog okupljanja i za ograničavanje, odnosno privremenu obustavu rada ugostiteljskih objekata, nekih drugih uslužnih djelatnosti. To su mjere koje su bile u pripremi, mi ćemo s time ići već sutra. Ograničiti ih privremeno na 30 dana, nadam se da ih nećemo produžavati”, rekao je Božinović na pres konferenciji jučer popodne.

Pojasnio i da će se dodatne mjere odnositi na starije osobe, a dalo se iščitati kako će se ići za time da se njima gotovo potpuno ograniči kretanje. Najavio je i pojačavanje kontrole osoba u samoizolaciji.

“Mi pokušavamo naći rješenja, treba zaštiti i radna mjesta. Sve se to komplementarno radi. Vlada s paketom mjera ide u sabor, nakon toga ćemo imati sjednicu Stožera, a onda ćemo objaviti javno mjere. Ostaviće se samo ono što je nužno”, rekao je Božinović dodajući da će mjere trajati minimalno 30 dana.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđen 81 slučaj zaraze.

index

PODIJELI