U Srbiji danas nastavak vakcinacije

0
455

U Srbiji će danas biti nastavljena vakcinacija protiv virusa korona.

Ekipa Zavoda za biocide dezinfikovala je juče hale tri i 11 Beogradskog sajma, gdje je proteklih dana vakcinisano više od 50.000 ljudi. Tokom jučerašnje pauze dezinfikovani su i svi domovi zdravlja gdje se vrši iminuzacija stanovništva.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je početak revakcinacije od 8. februara.

On je ukazao da je Srbija druga zemlja u Evropi, odnosno prva na kontinentu po broju vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika, saopšteno je iz Gradske uprave Beograd.

Predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će od danas građani ponovo moći da dođu na sva mjesta predviđena za vakcinaciju, te naveo da sistem funkcioniše na najbolji način, a sve se završava u roku od 15 minuta.

“Posebno prijaju pohvale iz čitavog sveta. Naš zadatak je da se pripremimo i za period vakcinacje i revakcinacije kada se očekuje duplo veći broj ljudi. Upravo iz tog razloga pripremamo i nove punktove”, rekao je Nikodijević.

Član vladinog Kriznog štaba Edita Stokić rekla je u petak, 29. januara, da je u Srbiji vakcinu protiv virusa korona primilo 426.615 osoba.

/SRNA/

PODIJELI