Ubistvo Jelene Marjanović: Pred sudom novi svjedoci

0
741

Saslušanje svjedoka u okviru istrage koja se pred Višim tužilaštvom u Beogradu vodi protiv Zorana Marjanovića (39), osumnničenog za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33), privodi se kraju i ukoliko se u ponedeljak, za kada je zakazan novi krug saslušanja, pojave svi planirani svjedoci, ta faza istrage biće završena.

Posljednja iz kuće Marjanovića svjedočiće Milica, supruga Zoranovog rođenog brata Miloša.

“Ona, za razliku od ostalih Marjanovića, sa osumnjičenim nije u krvnom srodstvu, tako da bi morala da svjedoči. Milica je neko ko je bio upoznat sa porodičnim odnosima i neko ko je sve vrijeme bio u toj kući, kako prije, tako i poslije zločina. Milica je i identifikovala Jelenino tijelo nakon što je nađeno u kanalu. Zbog svega toga, njena izjava bi mogla da bude izuzetno važna za istragu”, objašnjava izvor upućen u slučaj.

Do sada je saslušano ukupno devet svjedoka, od kojih je četvoro članova porodice Marjanović, koji su odbili da daju iskaz. Preostalih pet svjedoka ispričalo je svoja saznanja o tome šta se dešavalo tog 2. aprila 2016. godine, kada je Jelena najprije nestala, a kasnije i nađena mrtva u kanalu na nasipu Crvenka u Borči.

“Ovi svjedoci nisu bili od velike koristi, jer niko od njih nije očevidac ubistva, pošto očevidaca samog zločina nema. Međutim, svjedoci su ispričali neke detalje koji mogu da pomognu u rekonstrukciji događaja prije i poslije Jeleninog ubistva, a koji bitno odstupaju od Zoranovih tvrdnji. I od novih svjedoka se očekuje da svojim saznanjima doprinesu kompletiranju slike, najprije o odnosu Zorana i Jelene”, objašnjava sagovornik lista “Alo” upućen u slučaj.

Prema navodima, na spisku svjedoka nalazi se vaspitačica Zoranove i Jelenine ćerke Jane, kao i Jelenine drugarice, ali i žena Miloša Marjanovića, Zoranovog brata.

“Posebno značajna svjedočenja mogla bi da budu svjedočenja Jeleninih drugarica i njene šminkerke, sa kojima je bila u bliskim odnosima i kojima se povjeravala. Upravo su Jelenine drugarice bile te koje su nakon Zoranovog hapšenja pričale da njihov brak nije bio savršen, kako su to Zoran i njegovi roditelji predstavljali u javnosti. Od drugarica se saznalo da je Jelena pored Zorana živjela kao u paklu, da je bila nezadovoljna njegovim odnosom prema njoj, ali i odnosom njegovih roditelja prema njoj. Jelena se povjerila jednoj prijateljici da joj je Zoran navodno kontrolisao i mobilni telefon, te da je čitao sve njene poruke, a znao je i da u njeno ime odgovara na njih. Prijateljice su pričale medijima da Jelena od Zorana nije mogla da diše i da je svuda išao sa njom”, podsjeća izvor i dodaje da bi pjevačicine drugarice eventualno mogle i da razjasne nedoumice o tome da li je Jelena imala tajni telefon, za koji članovi porodice Marjanović nisu znali.

“Taj telefon je početkom septembra na ulici našao mještanin Borče. Uzeo ga je i u njemu vidio fotografije i snimke Marjanovića. Odmah je telefon predao policiji, koja je navodno utvrdila da je pripadao Jeleni i da za njega niko od ukućana nije znao. Ona je putem tog aparata navodno slala poruke osobama od povjerenja u kojima se žalila na Marjanoviće. Nakon njene smrti, aparat je među stvarima našao Vladimir, Zoranov otac. Obrisao je sve iz njega i počeo da ga koristi”, kaže izvor lista.

Prema njegovim riječima, Jelenine drugarice bi na saslušanju mogle da otkriju da li je Jelena zaista koristila taj telefon i da li je sa njega i njima slala poruke.

Vaspitačica posljednja videla Jelenu živu

Jedno od značajnijih svjedočenja svakako bi moglo biti i svjedočenje Lenke Đorđević, vaspitačice Zoranove i Jelenine ćerke Jane. Prema dosadašnjim saznanjima iz istrage, ona je jedina osoba koja nije član porodice Marjanovićj a koja je među posljednjima vidjela Jelenu živu.

“Vaspitačica je posljednji put vidjela Jelenu u petak, 1. aprila 2016, u 17.30. Tada je Jelena došla u vrtić po Janu i odvezla vaspitačicu kući. Takođe, Zoran je 2. aprila pozvao Lenku da čuva Janu dok je trajala potraga za Jelenom. Ona je te teške trenutke provela sa djetetom, pa nije isključeno da joj je Jana možda ispričala nešto što bi moglo da bude korisno za istragu “, objašnjava sagovornik lista Alo.

(Alo)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here