Uhapšeni vlasnik i kapetan broda na kojem su se otrovali Italijani

0
298

Hrvatske policija uhapsila je vlasnika i kapetana broda na kojem su u hvarskoj luci otrovani Italijani. Uhapšeni su privedeni u prostorije policije na Hvaru, a riječ je o 23-godišnjem i 27-godišnjem hrvatskom državljaninu, saopšteno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Oni će danas, zbog sumnje da su počinili krivično djelo protiv opšte bezbjednosti, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u pritvor.

U hvarsku luku prije dva dana je uplovio brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet lica je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u bolnicu u Split, navodi portal “Indeks”.

Hospitalizovana su tri punoljetna lica od 64, 53, 44, te dvoje djece od 11 i pet godina, svi državljani Italije. Utvrđeno je da su djeca životno ugrožena.

Tijelo 57-godišnjeg Italijana prevezeno je na Odjeljenje patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

Istragom je utvrđeno da su vlasnik jahte /23/ i kapetan /27/, protiv pravila struke i izričitih tehničkih uputstava u pogledu bezbjednosti korištenja uređaja, 8. avgusta ugradili agregat sa vazdušnim hlađenjem u dijelu gdje je smješten motor jahte, usljed čijeg rada je došlo do ispuštanja otrovnih gasova – ugljenmonoksida u potpalublje broda, odnosno putničkih kabina, pa tako i do trovanja putnika.

(Srna)

PODIJELI