Vaspitačica greškom dala djevojčici da popije sredstvo za dezinfekciju

0
356

Dvogodišnja djevojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mjestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju “asepsol”, koji je bio u flašici sa etiketom vode.

Slučaj se dogodio u vrtiću “Naša radost”, a vaspitačica je greškom djetetu, umjesto vode, dala da popije asepsol, rastvor za dezinfekciju i pranje podova.

Do incindenta poslije čega je dijete završilo u KC “Kragujevac” došlo je greškom, a u obdaništu kažu da su o svemu obaviješteni nadležni organi. Sreća u nesreći je, što je djevojčica progutala samo gutalj asepsola, koji može da nagrize sluzokožu jednjaka i želudca.

“Kako mi je ćerka ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je flašica na kojoj je pisalo voda. Vaspitačica je, ne znajući šta je u flašici, djetetu koje je zatražilo, dala vodu, a moja unuka je istog trenutka počela da povraća”, priča Tomislav Veljković, djed djevojčice.

Inače, samo nekoliko sati nakon što je njegova kćerka Jelena Radovanović ćerku odvela u vrtić, pozvala je vaspitačica da dođe po dijete, jer mu nije dobro.

Ljekari u Domu zdravlja u Rači nisu mogli da ustanove zašto dijete ima tegobe, pa je porodica krenula u Klinički centar u Kragujevcu.

“Na pola puta pozvala ih je vaspitačica i rekla da je djevojčica umjesto vode, popilo asepsol”, kaže djed Tomislav, prenosi Kurir.

Nakon toga djevojčica je sa majkom smještena na odjeljenje intenzivne njege Klinike za pedijatriju u Kragujevcu, prema najnovijim informacijama nije životno ugrožena, ali je pod stalnim nadzorom ljekara.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here