VIŠI ČAK I OD MARJANOVIĆA: Koledž senzacija OBARA REKORDE u NBA ligi

0
745

Poznato je da u NBA ligi igraju neki od atletski najdominantnijih košarkaša na svijetu, ali senegalski Tako Fol centar mogao bi da pomjeri sve granice.

Student Univerziteta centralne Floride iz Orlanda se prijavio na NBA draft koji će biti održan 20. juna u Bruklinu, a sa nestvarnim fizičkim predispozicijama biće pojačanje za svaki tim.

Naime, Fol je visok ogromnih 229 centimetara čime bi postao najviši igrač u ligi. Iza njega bi ostao Boban Marjanović sa sedam centimetara manje.

Osim toga, on će oboriti rekord i kao košarkaš sa najvećim rasponom ruku (254 centimetara), a impresivno je da iako ima čak 140 kilograma veoma je pokretan za svoju visinu.

– Želim da pokažem NBA timovima da mogu da uradim mnogo toga. Krećem se veoma dobro za nekoga ko je moje visine, a naročito mogu da utičem na igru u odbrani. Dobar sam bloker. Moje prisustvo u reketu mijenja način na koji protivnik igra – rekao je Fol, koji je završio četiri godine na univerzitetu UFC, a u posljednjoj sezoni u prosjeku je bilježio 11 poena, 7,7 skokova i 2,6 blokada po meču, piše Blic Sport.

Predviđa se da će Senegalac biti izabran u drugoj rundi drafta, a prvi favorit da ga privoli je ekipa Atlanta Hoksa.

(Srpskainfo)

PODIJELI