Vojvodina: Putine idi kući; Kosovo: Mi smo braća, Bog je s nama (FOTO)

0
565

U nekoliko gradova Vojvodine izlijepljene su naljepnice na kojima na engleskom jeziku piše “Putine, idi kući”, a potpisala ih je organizacija Mlada Vojvodina.

Naljepnice su se pojavile u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Bačkom Petrovcu, Vrbasu, Bečeju, Novom Bečeju, Kovačici.Organizacija Mlada Vojvodina krajem novembra izlijepila je nazive Trga republike u Novom Sadu plakatima sa nazivom “Trg republike Vojvodine”, dan nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na tom trgu otkrio spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću, na svečanosti povodom dana kada se Vojvodina prije 100 godina priključila Srbiji, nakon Prvog svjetskog rata.

I dok Vojvodina negoduje zbog Putinove posjete Srbiji, na sjeveru Kosova su osvanuli bilbordi dobrodošlice.

Svojevrsnu zahvalnost za nesebičnu pomoć i zalaganje za odbranu državnih i nacionalnih interesa Srbije predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, građani sjevernog Kosmeta iskazali su noćas isticanjem ruskih zastava i bilbordima na kojima su poruke na ruskom jeziku, kao i fotografija dvojice državnika Putina i Vučića gdje se srdačno rukuju.

Šetačka zona u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, dodatno je okićena zastavama Ruske federacije, a trobojke se vijore i u neposrednoj blizini glavnog mosta na Ibru koji razdvaja ovaj grad na sjeverni i južni dio.

Sličan dekor zablistao je i u opštinama Zvečan, Leposavić i Zubin Potok gde su na bilbordima ispisane poruke na ruskom jeziku “Hvala” i “Mi smo braća. Bog je s nama”.

Osim ovog vida zahvalnosti, veliki broj građana sa Kosova i Metohije otputovati u Beograd kako bi prisustvovali dočeku i lično pozdravili prvog čovjeka Ruske federacije.

(Agencije)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here