Vučić: Beograd nikoga ne ruši

0
115

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija nikoga ne ruši i da želi dobre odnose s Crnom Gorom, ali da neće dopustiti da joj “zapuše usta”.

“Srbija želi dobre odnose s Crnom Gorom, nigde nikoga ne rušimo, ali nećete nam zapušiti usta i reći da nemamo pravo da pitamo za položaj srpskog naroda i naših svetinja u toj zemlji”, rekao je Vučić, komentarišući izjavu ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića da je Srbija odgovorna za sve što se dešava u Crnoj Gori.

Vučić je naglasio i da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti mora da odgovori šta podrazumijeva pod reciprocitetom za koji kaže da će biti uspostavljen, a ukinute takse na srpsku robu.

“Ako govorimo o reciprocitetu postavlja se prvo pitanje prvih šest od 15 tačaka Briselskog sporazuma, koje se tiču Zajednice srpskih opština”, rekao je Vučić, te ocijenio da je uvijek dobro da postoji dijalog.

Za dijalog Beograda i Prištine, Vučić je rekao da je svako rješenje koje bude dolazilo spolja ili od Albanaca teško za Srbiju, jer će se ticati ovakvog ili onakvog priznanja kosovske nezavisnosti.

“Zato moramo da pronađemo formu normalizacije koja bi išla bez toga. Ili će ponuditi nešto dobro Srbima, u šta ne verujem. Ostaje da se vidi kako će to teći”, istakao je Vučić.

Vučić je istakao i da očekuje da će tokom susreta s njemačkim kancelarom Angelom Merkel biti riječi o metodologiji razgovora o rješavanju kosovskog pitanja, a ne o nekom planu za rješenje kosovskog pitanja, kako se to spekuliše u medijima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here