Vučić će na Kosovu obići mesta u kojima nijedan predsednik Srbije do sada nije bio

0
486

Sa Srbima će razgovarati otvoreno i nedvosmisleno i jasno reći kako stoje stvari i u međunarodnoj zajednici i po svim drugim pitanjima – naveo je Ðurić

Aleksandar Vučić, Kosovo

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je izjavio danas da će predsednik Srbije Aleksanadar Vučićtokom posete KiM 9. septembra obići i mesta na kojima nijedan predsednik Srbije do sada nije bio i da će to biti jedna od najznačajnijih poseta Srbima na KiM ikada.

Vučićeva i Tačijeva debata u Alpbahu je istorijski trenutak: Snažna poruka austrijskog predsednika sa Ekonomskog foruma (FOTO) (VIDEO)

Đurić je rekao za Prva TV da će Vučić Srbima na KiM poslati snažnu podršku da je Srbija uz njih.

Direktor Kancelarije za KiM ističe da je svaka poseta predsednika Vučića za Srbe na KiM jako važna i da će Vučić tom prilikom, kako je predsednik sam najavio, održati jedan od najzačajnijih govora.

Oni s nestrpljenjem očekuju tu posetu i ona će značiti ohrabrenje i snagu da istraju na tom prostoru. To neće biti uštogljena i konvencionalna poseta, već će Vučić gledati da bude što više u kontaktu sa narodom i da poseti srpske porodice i bude sa njima tamo gde je najteže. Tamo gde ne očekujete i gde nijedan srpski predsednik nikada nije boravio. Sa njima će razgovarati otvoreno i nedvosmisleno i jasno reći kako stoje stvari i u međunarodnoj zajednici i po svim drugim pitanjima – naveo je Ðurić.

Na pitanje o mogućnosti razgraničenja, Ðurić je rekao da bi ono moglo da se dogodi samo ako ono bude podrazumevalo više političkih prava i sloboda i bezbednosti za Srbe, kao i više mogućnosti za veću podršku Beograda.

Kada budemo imali rešenje koje donosi Srbima više nego danas. Mnogi u Srbiji i međunarodnoj zajednici su za to da Srbija ne dobije ništa. Vučić poručuje da to nije moguće i da Srbija mora da bude jedna od uspešnih strana u tom procesu. Samo ako su interesi Srbije i Srba zadovljeni – ističe Ðurić.

Rekao je da Vučić pokušava da reši taj izuzetno težak problem umesto da ga gura pod tepih i da ti razgovori nikada nisu laki ni jednostavni.

Kako kaže Ðurić, naši stavovi po pitanju položaja i statusa južne pokrajine su potpuno različiti.

Naša odgovornost je da razgovramo o rešavanju problema, nastojimo da budemo što dalje od negativnih scenarija, a što bliže rešenju problema i za Albance i za Srbe. Vučić ulaže ogroman trud i energiju, ali izuzetno iritira što mnogi pokušavaju da zastraše Srbe na KiM – naveo je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

PODIJELI