Vučić: Dao sam Albancima rok i morali su se povući

0
401

Rekao sam Albancima da imaju rok do 19.30 da se povuku i puste direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića i – povukli su se – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i precizirao da je Đurić u 19.20 pušten.

Vučić je otkrio sadržinu “jednog poziva” u Prištinu, za koji je Marko Đurić poslije hapšenja u Kosovskoj Mitrovici rekao da je zaustavio dalji teror.

“Morali su da se ‘povuku’ posle izvesnog trenutka”, rekao je Vučić za Prvu televiziju i dodao da su Albanci morali da se povuku i kada ih je, kako je rekao “prošli put isto to upozorio”.

On je dodao i da se mada da im to više neće padati na pamet.

Upitan za garancije da ROSU više neće upasti na sjever, Vučić je rekao: “Nemamo mi više nikakve garancije, sem sebe”.

On je naglasio i da je politički cilj Albanaca na KiM da zauzmu sjever pokrajine, kako bi Srbima izbili “posljednju kartu iz ruku” za bilo kakav kompromis o KiM.

Vučić je rekao da je to pozadina i onoga što su uradili prije dva dana

“Oni žure, pošto im stvari u svetu ne idu na ruku i ne idu u prilog i hoće po svaku cenu da zauzmu sever KiM, kako bi Srbi nakon toga mogli da budu srećni da dobiju ‘eksteritorijalnost’ za crkve i manastire, što bi prihvatili Janković, Jeremić i ostali, a možda i ZSO kao nevladinu organizaciju”, rekao je Vučić za Prvu televiziju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here