Vučić: Građani izglasali promene

0
420

BEOGRAD – Građani su izglasali ustavne promjene na referendumu i Srbija je poslala veoma pozitivnu sliku u svijet, saopštio je sinoć predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je čestitao građanima Srbije na demokratskoj atmosferi na održanom referendumu.

Saopštio je, na osnovu 97,02 odsto izbrojanih biračkih mjesta, a nedostaju Novi Pazar i Voždovac, da je za ustavne promjene glasalo 60,48 odsto građana, a 39,52 odsto bilo protiv, te da je bilo i 1,01 odsto nevažećih listića.

“Konstatujem da je razlikom od više od 20 odsto bio pozitivan odgovor građana na predložene ustavne promene”, objasnio je Vučić.

On je na konferenciji za medije rekao da je u centralnoj Srbiji 66,48 odsto glasalo za promjene, a 33,5 odsto protiv.

U Vojvodini je 60,3 odsto bilo za, a 39,7 odsto protiv.

U Beogradu je rezultat 45,4 odsto prema 54,6 odsto.

“To je po regionima u ukupnom broju glasova nešto više od oko 400.000 glasova prednosti za ‘da’ u odnosu na ‘ne’. Građani su izglasali ustavne promene na referendumu”, podvukao je on.

Čestitao je svima koji su glasali, rekavši da je kako god su glasali to bilo njihovo demokratsko opredjeljenje.

“Gotovo da nigde nije bilo problema, i ljudi iz različitih političkih stranaka sarađivali su na biračkim mestima. Srbija će je poslala veoma pozitivnu sliku u svet. Verujem da ćemo uspeti da u narednom periodu uradimo nešto za zemlju po pitanju dalje demokratizacije, nezavisnog sudstva, samostalnog tužilaštva. Uradili smo dobru stvar za zemlju”, dodao je on.

Obraćanju predsjednika u sjedništu SNS-a prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministri Maja Popović, Tomislav Momirović, funkcioneri SNS-a Darko Glišić, Vladimir Orlić…

PODIJELI