Vučić: Hrvatska nota Srbiji, kao da Njemačka piše Jevrejima

0
868

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi volio da vidi tekst protesne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe “Jasenovac, pravo na nezaborav” u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i da se pita “da li je to moguće”, budući da su istorijske činjenice u vezi sa tim logorom sasvim jasne.

“To je kao kada bi neko ko bi pisao protesnu notu Jevrejima što su obeležavali dan Holokausta, a da ta nota stiže iz Nemačke”, rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da razumije što sa Hrvatskom Srbija ne može da se saglasi oko onoga što se zbivalo prije 27 godina, ali da ne može da razumije što ne može da se saglasi oko onoga što se zbivalo prije 72,73 godine.

“Posebo, jer mi se čini da su tu istorijske činjenice sasvim jasne”, naglasio je Vučić.

On je istakao da nema načina da se Srbi natjeraju da zaborave da postoji stradanje svoga naroda, strašni genocid i jezive zločine počinjene na prostoru Bosanske krajine, Hercegovine ali i Like, Banije i Korduna, koji je kontrolisala nekadašnja NDH.

“To je stvarno nemoguće, jer bi zločin bio zaboraviti, ali i ne podsećati u budućnosti na strašne zločine koji su se dogodili – baš da se nikada ne bi ponovili i da se nikad ne ponove nijednom drugu narodu”, istakao je Vučić.

tanjug

PODIJELI