Vučić: Kineske investicije donijeće boljitak cijeloj Srbiji

0
514

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za fabriku “Šangdong Linglong” u Zrenjeninu, poručivši da će ona donijeti “tektonske promjene” u tom dijelu Banata, ali i boljitak za cijelu Srbiju.

“Mnogo koristi ćemo da imamo od toga. Srbija će svakog dana biti bolje mesto za život. Sa tom fabrikom desiće se tektonske promene. Sve će biti sasvim drugačije. Milijardu investicija samo u ovom gradu, to je neverovatno”, rekao je Vučić nakon ceremonije.

On je poručio da će nastaviti da se bori za budućnost Srbije i zahvalio se građanima na podršku koju pružaju.

Fabrika “Šangdong Linglong” će, prema najavama, zaposliti 1.200 radnika i proizvoditi 13 miliona guma godišnje, a sa površinom od 500.00 metara kvadratnih će biti i najveća fabrika do sada u Srbiji.

Ova fabrika prvenstveno će proizvoditi radijalne pneumatike visokih performansi za putnička vozila, kamione i autobuse, poljoprivredne pneumatike i pneumatike za korišćenje izvan trasiranih puteva.

Kompanija “Šangdong Linglong” zapošljava 13.000 ljudi širom svijeta i nalazi se na 20. mjestu po proizvodnji guma u svijetu i na trećem mjestu u Kini.

PODIJELI