Vučić: Lavrov svakako stiže, Putin jedva čeka da dođe u Srbiju

0
262

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da ruski predsjednik Vladimir Putin jedva čeka da dođe u Srbiju i prisustvuje otvaranju Hrama Svetog Save, a da će ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov “svakako doći u Beograd”.

“Što se tiče predsednika Putina, sa njim sam više puta razgovarao i on, naravno, jedva čeka da dođe u Srbiju i raduje se tome. Ali znate, kada ima 15.000 obolelih od korone i 300 mrtvih, a nisam video da je u bilo koju drugu zemlju otišao u poslednje vreme, nisam siguran da li će, ili neće”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se i dalje čeka Putinov odgovor.

“Mi tu imamo jedan mali problem – 20-tak dana nam kasni završetak radova na Hramu Svetoga Save, oko postavljanja centralnog poda”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

On je poručio da što se tiče ministra Lavrova, on, “kako stvari stoje, svakako doći u Beograd”.

“Ne volim da kukuričem, kao svi drugi i da zivkam medije i obaveštavam o svemu tome. Srbija ima dobre, odlične odnose sa Ruskom Federacijom, ali Srbija je na evropskom putu i Srbija je nezavisna, slobodna i samostalna država čime se veoma ponosimo”, rekao je Vučić.

On je istakao da je to činjenica koju poštuje i ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski predsjednik Emanuel Makron, i njemački kancelar Angela Merkel i kineski predsjednik Si Điping “i svi drugi”.

/Srna/

PODIJELI