Vučić: Ne mogu reći kako je postignut sporazum i ko je odigrao ključnu ulogu

0
268

Predsjednik Srbije Aleksdandar Vučić izjavio je danas da ne može da govori ko je odigrao ključnu ulogu da se Priština ubijedi oko sporazuma postignutog u Briselu i da će o detaljima kako je došlo do toga, reći kada bude pisao memoare.

“Mada časni ljudi to ne rade”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje Tanjuga oko čega su se dvije strane najviše sporile i ko je odigrao ključnu ulogu da do dogovora dođe.

Na pitanje može li da kaže nešto više o dogovoru oko formiranja ZSO, Vučić je kazao da će ono biti na stolu i da o tome mora da se razgovara.

“Oni se pozivaju na tzv. odluku Ustavnog suda, ali mi ne razgovaramo o tome što oni nazivaju pravnim poretkom. Razgovori se vode da možemo da postižemo kompromisne sporazume”, rekao je Vučić.

On je kazao da će se narednih dana povodom sporazuma postignutog u Briselu vidjeti burne reakcije u Prištini.

“Videli ste juče tumačenje koje su demantovali i američka i evropska strana i hvala im na tome. Ja vam ovo kažem ne kao neko ko je vidovit, već zato što znam šta su oni očekivali, a šta su dobili. Kao što ja nikada neću biti srećan ni dobrim rezultatom oko KiM jer znam da ne postoji ništa što je posebno dobro”, rekao je Vučić.

On je kazao da ne može da laže građane da smo za šest meseci ili šest godina pobijedili jer onda ostaje pitanje šta ćemo za 16 godina.

“Život ne traje jedan dan, dolaze naša deca”, rekao je Vučić.

tanjug

PODIJELI