Vučić: Očigledno da za nas Srbe neće biti pravde

0
436

To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločine, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom oslobađajuće presude za Nasera Orića i primijetio da je očigledno da za nas, Srbe, neće biti pravde.

“Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani, Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo”, rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

I pored živih svjedoka koji, podsjetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

“Imamo protiv što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga ne znači da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudu koji mogu da posvedoče”, rekao je Vučić.

Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava.

“Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili”, rekao je Vučić.

Dodao je i da se znao unaprijed ishod, jer je riječ o političkoj a ne pravnoj odluci.

“A svaku presudu po pitanju svakog srpskog oficira komentarisali su i pre nego što se dogodila, i prvostepena, a ne pravosnažna…To moramo da pregrmimo, da pređemo preko toga, da budemo snažni, jaki, hrabri”, rekao je Vučić.

Kako kaže, njegova poruka svima koji bi da unize i unište Srbiju je jasna:

“Mi nikome ne pretimo, ni od koga ništa nećemo, ništa tuđe nam ne treba. Hoćemo da budemo svoji na svome, da budemo na našim ognjištima, da radimo, živimo, a svojim radom ćemo se truditi da budemo uspešniji. To pravo niko ne može da nam oduzme.”

Ali, to što vidite našu brigu i zabrinutost, nemojte slučajno da pomisliste da ste vidjeli strah i da možete da pregazite i ponizite Srbiju, istakao je on.

“Nikada vam nećemo dozvoliti, Srbija i naš narod na kraju pobeđuju”, zaključio je Vučić.

PODIJELI